Wereldlichtjesdag 2023

Samenzijn Wereldlichtjesdag 2023

WereldlichtjesdagVoor ouders, broer(s), zus(sen), opa’s & oma’s van een overleden kind, maar ook alle anderen die zich op welke wijze ook betrokken voelen bij het verlies van een kind.

Ieder jaar op de 2e zondag in december is er sinds 1997 Wereldlichtjesdag. Wereldwijd komen mensen bij elkaar om overleden kinderen te herdenken en steken zij om 19.00 uur een kaarsje aan. Door de verschillende tijdzones in de wereld ontstaat hierdoor een golf van licht, zodat de wereld een beetje lichter wordt voor de mensen die hun kind hebben verloren en daarbij mogen beseffen dat zij niet alleen zijn met hun verdriet.

Ook in Oldenzaal e.o. wordt hier aandacht aan gegeven. In samenwerking met ouders van overleden kinderen wordt er een Samenzijn georganiseerd. Echter deze uitnodiging is voor allen, gelovig of niet-gelovig, die graag hierbij aanwezig willen zijn. Dit Samenzijn vindt plaats op zondag 10 december in de Plechelmuskerk in Deurningen om 19.00 uur. De inloop is vanaf 18.30 uur en om 19.00 uur starten we met het ontsteken van een mooie kaars. Met mooie gedichten, muziek en zang staan we met z’n allen stil bij alle kinderen, jong of oud, die wij in onze harten meedragen. Bij binnenkomst ben je in de gelegenheid de naam van jouw kind te noteren, zodat de naam van jouw zoon/dochter genoemd wordt en er ook een kaars voor hem/haar mag branden. Na afloop is er de mogelijkheid om met een kop koffie/thee met elkaar na te praten.

We hopen er een fijn Samenzijn van te kunnen maken. De naam van jouw kind mag toch ook genoemd worden?

Werkgroep Wereldlichtjesdag Oldenzaal e.o.