Coronaregels in het kort

Logo ContactCoronaregels in de Plechelmusparochie:

• Maximaal aantal aanwezigen bij een religieuze bijeenkomst (ook huwelijk en uitvaarten) wordt bepaald door de grootte van het kerkgebouw.
  • Bij elk kerkgebouw wordt bepaald wat de capaciteit is in een anderhalve meter opstelling.
  • Reserveren en een checkgesprek (vragen naar gezondheidsklachten) blijft verplicht bij vieringen die naar verwachting bezocht zullen worden door meer personen dan de anderhalve meter capaciteit van het kerkgebouw toelaat. Voor andere vieringen geldt een aanmelding en checkgesprek aan de deur.
  • Steeds geldt dat religieuze en andere kerkelijke bijeenkomsten alleen dan kunnen plaatsvinden wanneer een veilige afstand van anderhalve meter is gewaarborgd.
  • Voor alle activiteiten geldt dat hierbij de richtlijnen van het RIVM inzake hygiëne, afstand, ventilatie, gezondheid, kwetsbare personen e.d. in acht worden genomen.
  • Gelovigen hoeven geen mondkapje meer te dragen tijdens de viering.
  • Verder zijn er nog regels die van toepassing zijn bij bijzondere viering (o.a. Dopen, 1e Communie en Vormsel).

Dank voor uw medewerking