De zomer in

De zomer in, samen met H. Christoffel

Al slaan de golven Christofoor,

Gij loopt er veilig en sterk door

Want op uw schouder zit het Kind

Dat Koning is van stroom en wind.

Bid, dat mijn hart Hem dragen mag,

Dan vrees ik storm noch tegenslag.

Zomer 2022Het is, zomer, het is vakantietijd. Een tijd waarin veel mensen onderweg zijn, en daarbij kan het zeker geen kwaad om de H. Christoffel te vragen om bescherming. En ook als u niet met vakantie gaat kunt u hem heel goed om hulp vragen. Want uit bovenstaand rijmpje blijkt wel dat hij altijd voor ons wil bidden tot onze hemelse Vader.

Velen van u kennen zijn legende: Christoffel, geboren rond 250, was op zoek naar de machtigste koning van de wereld, en kwam na vele omwegen bij Christus uit. De Koning van het heelal, die ook de Koning van ons leven wil zijn. En het is fijn om ons daarvan steeds meer bewust te worden. Want we leven in een lastige tijd. De oorlog in Oekraïne houdt ons bezig, maar misschien nog wel meer de gevolgen daarvan voor ons. De boodschappen worden steeds duurder, om nog maar niet te spreken over de prijs van benzine en gas. Dat kan een mens erg bezorgd maken.

Maar in alles mogen we beseffen: Jezus, die ons met Pinksteren opnieuw Zijn heilige Geest heeft gegeven, wil heel graag onze Helper zijn. Wil ons wijsheid en kracht geven om overal doorheen te komen, wat er ook in ons leven gebeurt.

Christoffel. Zijn naam betekent ‘hij die Christus in zijn hart draagt’. Of we deze zomer nou op vakantie gaan op niet, ik hoop en bid ons allen van harte toe dat de rust van deze zomer ook ons ertoe brengt Christus meer in ons hart te dragen.

Pastor Constance Janssen