Diverse activiteiten in en rond de kerk

Bijzondere vieringen voor gezinnen met kinderen op de basisschool

Op zaterdag 11 februari om 19.00 uur is er in de Plechelmusbasiliek een gezinsviering over de liefde. Alle gezinnen uit onze parochie zijn van harte welkom! Tijdens de collecte zamelen we houdbare producten voor de Voedselbank in.

Op Aswoensdag 22 februari om 15.00 uur is er speciaal voor alle gezinnen van onze parochie een Gezinsviering met uitreiking van het askruisje. Een mooie manier om je kinderen of kleinkinderen vertrouwd te maken met de rijke tradities van onze kerk.

Cursus Icoonschilderen

Op 1 maart start er weer een cursus Icoonschilderen. Deze keer vindt de cursus plaats in het parochiecentrum van de Remigiuskerk in Weerselo. Docent Jos Bentert zal de cursus geven. Er is de mogelijkheid om òf in de middag van 13.30 – 16.00 uur òf in de avond van 19.00 – 21.30 uur te komen.

De kosten zijn 185 euro, inclusief verf, pigmenten, bladgoud. Een set penselen kost 20 euro. De plank waar de icoon op gemaakt wordt kost tussen de 30 en 60 euro, afhankelijk van de grootte.

Wil jij een keer je eigen icoon schilderen of schrijven zoals het officieel heet, meld je dan uiterlijk 19 februari aan bij pastor Maroesjka Sleeger. pastor-sleegers@plechelmusparochie.nl of telefonisch: 06 2337 3647. Zij kan ook meer informatie geven. Teken- of schilderervaring is niet nodig!