Ikonen in het Emmaushuis

Ikonen in het Emmaushuis

Ikonen EmmaushuisIn de Mariamaand, op de drie zondagen 11, 18 en 25 oktober 2020, steeds van 10 tot 12 uur, zal er in het Emmaushuis op de Thij te Oldenzaal een kleine expositie zijn van o.a. Maria-ikonen. Het adres van het Emmaushuis is: Willem Dingeldeinstraat 37. Aanmelding vooraf is gewenst.

Bijna alle ikonen zijn van het Karmelklooster te Zenderen en een aantal daarvan verbeelden ‘Maria van de berg Karmel’. Maar ook zijn er ikonen van Titus Brandsma, Edith Stein en Elia. Elia, ons bekend uit het Oude Testament, ontdekte dat God niet in natuurgeweld was te vinden maar ‘in het suizen van een zachte bries’…

De genoemde personen horen bij de inspirerende figuren binnen de Karmelbeweging. Zo zijn er meer Bijbelse figuren te zien, waaronder de Emmausgangers. De ikonen zijn in alle rust te ‘beleven’ met zachte bijpassend muziek. Er is informatie aanwezig over de ikonen.

Al sinds het begin van de coronacrisis zijn er geen Woord- en gebedsvieringen meer in het Emmaushuis wegens de beperkte ruimte. Vanwege die beperkte ruimte is aanmelding vooraf gewenst, zodat we alles in goede banen kunnen leiden om aan de coronamaatregelen te voldoen. U kunt zich aanmelden per mail: psemmaus@kpnmail.nl of per telefoon: 0541-513833. Daarbij wordt u geïnformeerd over het bezoekmoment.