Kerstboodschap Parochiële Caritas Instelling

KERSTBOODSCHAP 2021

Logo CaritasKerstmis 2021, een vreemde Kerstmis en dat allemaal door het Coronavirus. Daar willen wij het niet met u over hebben, wel over Caritas, de vroegere armenzorg van de katholieke kerk. Met name het woord armenzorg baart ons als bestuur enige zorgen: er komen nauwelijks of geen aanvragen om hulp bij ons binnen, terwijl wij weten dat er mensen/gezinnen in armoedige omstandigheden verkeren. Schaam u niet en kom naar ons toe. Misschien kent u wel mensen in uw omgeving van wie u weet hier zou een gebaar van Caritas zeer welkom zijn. Betrokkenen kunnen absoluut zeker zijn dat de privacy optimaal gewaarborgd is.

Via de parochiebladen en de Dinkellandvisie en de Glimlach bent u op de hoogte gebracht van de boodschap van Caritas – Kerstmis 2021…..elkaar nabij zijn.

In dit artikel wordt verwezen naar waar Caritas afgelopen jaar mee bezig is geweest.

Ik citeer: 130 pakketten persoonlijke verzorging verstrekt aan de cliënten van de Voedselbank – 115 pakketten samen met Vincentius verstrekt aan de gezinnen/personen binnen de Stille Armoede in Oldenzaal en bijna 20 pakketten in onze kerkdorpen Deurningen en Rossum en Saasveld en Weerselo.

Daarnaast is dit jaar vooral aandacht geschonken aan beroepsgroepen die vanwege het Coronavirus onder druk staan zoals wijkverpleegkundigen en verzorgenden en onderwijzend personeel van alle basisscholen in onze parochie. Met deze activiteiten wil Caritas graag uitdrukken dat wij elkaar nabij zijn.

Caritas is het hele jaar door actief. Voor komend jaar gaan wij met een actie bezig binnen de kinderarmoede om meer aandacht te geven aan zwaarlijvigheid of gewoonweg dik of te dik zijn en dan met name bij kinderen.

Deze actie gaat heten MOTIVEREN/BEWEGEN en GEZONDE VOEDING. Hiervoor worden en zijn al contacten gelegd o.a. met het onderwijsveld.

Voor onze inkomsten zijn wij sterk afhankelijk van giften en collecte opbrengsten.

Er is al een aantal mooie giften binnengekomen van €250,– of meer zelfs een anonieme gift van €500,–. Waarvoor hartelijk dank. Vandaar ook onze oproep via de parochiebladen en de huis- aan huisbladen.

Met elkaar kunnen wij veel voor elkaar betekenen.

Na afloop van deze viering zal er een deurcollecte worden gehouden, waarvoor wij uw bijzondere aandacht vragen.

Namens het bestuur en de coördinatoren van de parochiële Caritas wens ik u en uw dierbaren een Zalig Kerstmis en een Zalig Nieuwjaar. Ik dank u voor uw aandacht.

Caritas Plechelmusparochie NL15 RABO 0144 701 766 voor het overmaken van uw bijdrage voor de Kerstcollecte! Wij kunnen uw steun zeer goed gebruiken!