Lichtprocessie Plechelmuskerk Saasveld

Op zaterdag 1 oktober is de jaarlijkse Lichtprocessie in Saasveld. Het plein voor de Plechelmuskerk en de kasteeltuin achter de kerk zijn prachtig verlicht met extra aandacht voor bijzondere objecten.

Om 19.00 uur is er voorafgaand aan de processie een woord- en communieviering. Aan het eind van de viering start de processie met deelname van het dames- en herenkoor, de koninklijke muziekvereniging St. Caecilia en bruidjes.

Zingend en biddend ter ere van Maria trekt de stoet deelnemers met kaarsjes en lampions door de tuin, waarbij 4 dragers, begeleid door toortsdragers, het Mariabeeld ronddragen. Een bijzondere sfeervolle gebeurtenis, die al vanaf 1961 mede dankzij inzet van toenmalig pastoor Bolscher plaatsvindt.

U bent van harte welkom!

Lichtprocessie Saasveld Lichtprocessie Saasveld Lichtprocessie Saasveld Lichtprocessie Saasveld Lichtprocessie Saasveld Lichtprocessie Saasveld