Lintje voor Berthold

Logo parochieAls gevolg van niet aangeboren hersenletsel woont Berthold ten Vergert al ruim  veertig jaar in woonzorgcentrum ‘De Hunenborgh’ van Aveleijn. Religie is voor hem belangrijk en om die reden is hij al veertig jaar hulpkoster binnen de geloofsgemeenschap van de voormalige Emmausparochie. Zijn inzet voor de kerk werd in 2005 al beloond met de Willibrord-onderscheiding.

Jan Wolbert, lid van de Pastoraatsgroep van de Emmausgeloofsgemeenschap, schreef hierover het volgende:

Een welbekende binnen onze geloofsgemeenschap is vanmorgen geridderd. Ik mocht aanwezig zijn bij het opspelden van de onderscheiding. Berthold ten Vergert viel de eer te beurt benoemd te worden tot ‘Lid in de orde van Oranje-Nassau’.

Lintje BertholdRond 10:10 uur kwam burgemeester Patrick Welman met de versierselen, de oorkonde en een taart bij de Hunenborgh, waarna hij Berthold toesprak. Alles speelde zich af, buiten op het terras, onder het mom van een interview voor ‘Hart van Aveleijn’ dat in volle gang was toen de burgemeester het interview ‘verstoorde’.

Berthold, met meer dan 40-jaar kosterschap binnen de Emmaus-geloofsgemeenschap, was een belangrijke bijdrage in het toekennen van het lintje. Rosilde Groothuis-Fleer, Bertholds begeleider bij de Hunenborgh, heeft het lintje opgespeld. Berthold onderging alles rustig maar fier. Rosilde was zichtbaar aangedaan.

Lintje BertholdPastoor Reerink heeft Berthold een kaars van de Plechelmusparochie aangeboden en hem bedankt in een kort woordje. Berthold was zeer vereerd met de komst van de pastoor.

Op Koningsdag wordt Berthold door cliënten en personeel van de Hunenborgh in het zonnetje gezet. Er komt muziek en een pannenkoekenkraam. En hij krijgt dan nog een cadeau namens de Hunenborgh. I.v.m. corona heeft dat een strikt besloten karakter. Eind mei is de video van de festiviteiten te zien op de website van Aveleijn-Hunenborgh waarvoor vandaag de nodige beelden zijn geschoten.

Vrijwilligers gedecoreerd!

Niet alleen onze vrijwilliger Berthold ten Vergert is koninklijk onderscheiden, ook mevrouw Marian Huiskes – Aarninkhof uit Deurningen in deze eer te beurt gevallen! Bij Marian Huiskes-Aarninkhof zit het zorgen voor mensen in het bloed. In de geloofsgemeenschap H. Plechelmus Deurningen zet Marian zich in voor het bezoekwerk. Zij is voorzitter van de Bezoekgroep en ziekenbezoeker. Ook is zij betrokken geweest bij het Bezoekwerk Twente. Daarnaast is zij vijftien jaar lang gastvrouw geweest in een ziekenhuis. Nu zorgt ze er al zeventien jaar lang voor dat donoren en medewerkers van Sanquin Bloedvoorziening het aan niets ontbreekt. Zij zet zich ook in voor stichting Welzijn Tubbergen Dinkelland.

Wij willen alle gedecoreerd van harte feliciteren en met name Marian Huiskes – Aarninkhof en Berthold ten Vergert! Jullie hebben het beiden zeer verdiend!