Oecumensiche Vredesviering voor Oekraïne

Logo parochieOp zaterdag 27 augustus om 13.00 uur wordt in de Plechelmusbasiliek te Oldenzaal een oecumensiche vredesviering voor Oekraïne gehouden.

Die oorlog duurt al meer dan 170 dagen en raakt een beetje op de achtergrond, terwijl de dreiging en het oorlogsgeweld er niet minder op wordt.

Daarom willen de Hofkerk en de Plechelmusparochie hier bij stilstaan en aandacht voor vragen. De viering zal tweetalig zijn en na de viering blijft de basiliek tot 17.00 uur uur open voor inloop, gebed, het opsteken van een kaarsje voor de vrede, een kopje koffie of thee, een gesprek, een eenvoudige creatieve activiteit die ook voor kinderen heel leuk is!

Tussen 15.00 uur en 16.00 uur zal de heer Kommers, organist uit Hengelo, een orgelconcert geven onder de noemer Bach in de Basiliek. Kortom, het belooft een sfeervolle middag te worden, waarop hopelijk vele hun goede wil tot vrede kenbaar maken in het opsteken van een kaarsje…