Oktober – Rozenkrans-maand

Rozenkrans-maand

Logo parochieHet is oktober, de maand van de rozenkrans. En daarmee natuurlijk ook een maand om extra aandacht te schenken aan Maria. En hoe kunnen we dat beter doen dan de rozenkrans te bidden. En het bijzondere is: we mogen weten dat Maria voor ons bidt, terwijl wij de rozenkrans bidden – want is dat niet wat we aan haar vragen in het Weesgegroet?

Nou kan het zijn dat u denkt dat het bidden van de rozenkrans ouderwets is. Dan zou ik willen zeggen: probeer het eens! Het kan heel rustgevend zijn om de rozenkrans te bidden, juist als we zelf niet weten hoe en wat te bidden. En weet u wat ik zo fijn vind aan de rozenkrans: je kunt hem echt overal bidden, waar je ook bent. Ik bid nog wel eens een stukje van de rozenkrans als ik in de trein zit. Of een paar weesgegroetjes als ik ergens sta te wachten, of als ik niet kan slapen. Het is een heel eenvoudige manier om dicht bij Maria te zijn, dicht bij God ook.

Er is één zin in het Weesgegroet die me altijd extra aanspreekt: ‘De Heer is met u’. We vertellen aan Maria dat we weten dat haar Zoon Jezus altijd met haar is. Het doet me verlangen naar een leven waarin ook ik Jezus altijd dicht bij me weet. En daarnaast doet dit zinnetje me beseffen dat Maria altijd alles voor ons wil vragen aan haar Zoon.

Oktober, maand van de rozenkrans. Ik wil ons allemaal uitnodigen om het gewoon eens te proberen: elke dag een stukje van de rozenkrans te bidden. Om dichter bij Maria te komen, maar vooral dichter bij haar Zoon Jezus. Ik wens ons allen een goede, zinvolle rozenkrans-maand toe.

Pastor Constance Janssen

Rozenkransmaand