Vredesweek 17 t/m 25 september

Vredesweek Van 17 tot en met 25 september wordt de jaarlijkse Vredesweek gehouden. A.s. vrijdag zal als start daarvan, de Oldenzaalse burgemeester Patrick Welman de vredesvlag hijsen bij het gemeentehuis.

In verschillende kerken in onze parochie wordt een Vredesviering gehouden.

Op zondag 18 september om 9.30 uur tijdens een Eucharistieviering in de parochiekerk van Saasveld met koor Da Capo en op zondag 25 september 9.30 uur in Deurningen eveneens tijdens een Eucharistieviering met medewerking van koor Cantate. Het thema van beide vieringen is “Wat doe jij voor Vrede”

De overweging zal verzorgt worden door Amir, een jonge vluchteling uit Iran die in een bezinning iets zal vertellen over zijn – en uw – zoektocht en verlangen naar vrede.

Er zijn ook oecumenische Vredesdiensten op zondag 18 september 9.30 uur in de Remigiuskerk te Weerselo, waarin ds. Roel Kloosterziel en pastor Maroesjka Sleegers voor zullen gaan. Het dameskoor uit Weerselo, aangevuld met zangers uit het Herenkoor en de Cantorij, zullen de zang verzorgen. Op zondag 25 september om 10.00 uur is er een vredesviering in de Hofkerk van Oldenzaal.

Ds. Esther Scheer – Weyenberg en pastor Maroesjka Sleegers zijn de voorgangers. De volkszang wordt begeleid door de organist Koos Schollaardt.

Iedereen kan iets voor vrede doen. We koesteren beelden van goed-samenleven. Dat vrede niet vanzelfsprekend is, zien we dagelijks in het nieuws. Daarom moet Vredeswerk doorgaan. En niet alleen door de medewerkers die wereldwijd met de organisatie PAX in verbinding staan, maar vooral door eigen persoonlijke inzet. Het blijft indrukwekkend hoe in de wereld van geweld door de kracht van verbeelding steeds weer door mensen wegen worden gezocht – en gevonden – van vergeving en verzoening. Wij nodigen u van harte uit tot het bijwonen van deze vieringen. Na afloop is er gelegenheid om elkaar rond koffie / thee te ontmoeten.-

PAX Vredesweek