Weer vieringen in de Mariakerk

Logo ContactNu het bisdom heeft besloten een verruiming toe te staan m.b.t. het aantal aanwezigen bij vieringen, gaan we weer starten met vieringen in de Mariakerk. De eerste viering, een Eucharistieviering, is op zaterdag 15 mei en vanaf dat moment hanteren we het vaste schema; eerste zaterdag van de maand een gebedsviering en de derde zaterdag van de maand een eucharistieviering of woord- communieviering.

Vanwege het Coronavirus moeten we ons nog wel houden aan de afspraken zoals beschreven in het protocol “Kerkelijk leven op anderhalve meter”. De belangrijkste punten voortvloeiend uit dit protocol zijn:

• er mogen maximaal 60 bezoekers per viering aanwezig zijn
  • alleen zitplaatsen zijn geoorloofd
  • vooraf aanmelden is verplicht
    aanmelden kan op iedere woensdagochtend (voor de eerste keer op 12 mei) tussen 10.00 uur en 12.00 uur op het secretariaat van de Mariakerk, ingang Burg. Wallerstraat
    telefonisch aanmelden op die tijd kan ook; 0541-513114
  • bij binnenkomst melden bij de coördinatoren, handen desinfecteren en is het dragen van een mondkapje verplicht
  • de groene stippen op de banken geven aan welke zitplaatsen gebruikt mogen worden – eenmaal op de zitplaats mag het mondkapje af
  • meezingen is (nog) niet toegestaan.

Het is fijn dat er weer in onze kerk gevierd kan worden en we hopen dat vele parochianen weer de weg naar onze Mariakerk weten te vinden.

Werkgroep Mariakerk.